Main menu

"Begin vandaag nog met oefenen voor je auto theorie examen. Er zijn genoeg examens om te oefenen"

Start auto examen Start motor examen Start bromfiets examen

Auto theorie oefenen gratis?

Is het mogelijk om gratis te oefenen voor je auto theorie examen?

Er zijn wel websites waar je gratis kunt oefenen voor je auto theorie, echter de meeste van deze websites zijn niet up-to-date, oftewel die bevatten vaak nog oude regelgeving en zijn niet conform de nieuwste eisen van het CBR (Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid). Het is mogelijk om een gratis examen te maken, waar je een indicatie krijgt van jouw theorie kennis voor het theorie examen.

De gratis demo bestaat uit een aantal vragen, waardoor je goed kunt zien hoe de examens in elkaar steken. Je krijgt een aantal fotovragen waar je binnen 20 seconden antwoord op moet geven. Natuurlijk is het altijd slim om ook de andere examens te maken, deze bestaan uit een stuk meer vragen en je krijgt een uitgebreide analyse van je gemaakte fouten!

Dit zijn bijvoorbeeld:

- Ja / Nee vragen

- Open vragen

- Invulvragen

- Meerkeuze vragen

Na het beantwoorden van de vragen krijg je een overzicht van welke vragen je goed of fout hebt beantwoord, met daarbij een duidelijke uitleg van waarom jouw antwoord goed of fout is! Ook een uitgebreide foutenanalyse behoort tot de uitslag (onder andere welke onderdelen je beter moet oefenen of bestuderen: gevaarherkenning, verkeersregels, verkeersinzicht).

Maak nu een gratis auto theorie proefexamen

Je kunt een gratis auto theorie proefexamen maken, waarmee je jezelf in ieder geval al een klein beetje voorbereid op de auto theorie!