Logosmall
Logo

Auto theorie-examen aanvragen

Wanneer je een rijbewijs wilt halen dan moet je je auto theorie aanvragen en daarvoor moet je je theorie certificaat halen. Zonder je theorie mag je immers niet afrijden dus kun je ook je rijbewijs niet halen.

Om je rijbewijs te halen, moet je zelf eerst een theorie-examen afleggen. Dit kun je doen bij een van de vestigingen van het CBR. Het aanvragen van je theorie-examen is eigenlijk heel eenvoudig en kun je zelf doen! Maar je kunt het in sommige gevallen ook laten doen door je rij-instructeur. Of je instructeur dit doet moet je eerst aan hem of haar vragen, want niet alle instructeurs vragen je theorie-examen aan.

LET OP: Er zijn verschillende websites op internet te vinden waar je ‘makkelijk’ je theorie-examen kunt reserveren. Dit zijn sites die verdienen aan je reservering. Doe dit dus niet en reserveer je examen uitsluitend bij het CBR. Anders betaal je onnodig te veel en dat lijkt ons niet de bedoeling.

Aanvragen theorie aanvragen bij  CBR

Via de reserveringswebsite van het CBR kun je eenvoudig zelf een theorie examen voor de auto aanvragen. Via deze website kun je eventueel ook een bestaande reservering veranderen of inzien. 
De kosten voor het theorie examen aanvragen bij het CBR zijn per 1 januari 2013 als volgt:
Theorie-examen A, B of AM klassikaal:  €25,55 (motor, auto en brommer)
Wanneer je het examen in een andere taal wilt afleggen, dan komt er €5,30 bovenop. Als je (alleen in speciale gevallen) een individueel examen wilt afleggen, dan kost het theorie-examen je €37,55 extra.

Reserveringswebsite

Met deze link ga je naar de reserveringswebsite van het CBR waar je moet zijn om je auto theorie aanvragen. Succes met aanvragen, oefenen en met het maken van je theorie-examen!

Duidelijk?

Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice als het auto theorie aanvragen niet lukt.