Logosmall
Logo

Auto theorie gratis stappenplan

Gratis stappenplan om je theorie examen te halen


Gebruik onderstaand stappenplan om extra voorbereid te zijn op je auto theorie examen! Je kunt natuurlijk ook zelf een indeling maken, maar het is wel een handige richtlijn om in een keer te slagen. 

Auto theorie oefenen met een handig stappenplan!


Stap 0: Reserveren van je examen.


Je kunt natuurlijk beginnen met het theorie examen aanvragen bij het CBR. Natuurlijk kun je ook even wachten met het aanvragen van je examen, en eerst oefenen! Of wanneer je jouw examen al hebt gereserveerd, kun je deze stap natuurlijk al helemaal overslaan.

Stap 1: Leer de theorie!


Het is belangrijk om je theorie goed te leren. Velen zullen denken dat het auto theorie examen zo gepiept is en erg makkelijk is, maar niet voor niets slaagt maar 46% de eerste keer. Een theorie examen is best prijzig (€ 25,55), dus het aanschaffen van een online leerpakket is misschien geen slecht plan!

Stap 2: Auto theorie oefenen


Wanneer je goed hebt geleerd is het natuurlijk belangrijk om te testen of je de juiste kennis in huis hebt om je theorie examen in een keer te halen. Oefen daarom je kennis met online oefenexamens. Een aantal tips die wij meegeven:
- Oefen nadat je goed hebt geleerd een groot aantal examens. Je bent er nog lang niet na het oefenen van 5 examens!
- Op internet oefenen levert altijd het beste resultaat. Je kunt oefenexamens en oefenvragen bestellen. Of natuurlijk een online examenboek met oefenvragen.
 

Stap 3: Analyseer en evalueer je resultaten


Bij het maken van een van de online oefenexamens voor je auto theorie, krijg je aan het eind van het oefenen ook een analyse van waar jouw zwakke punten liggen. Een examen bestaat uit verschillende onderdelen, dus je kunt goed bekijken waar jouw zwakke punten liggen, en wat je nog beter moet bestuderen.
 

Stap 4: Opnieuw leren...


Bij stap 3 ben je er achter gekomen dat je een aantal onderdelen niet goed genoeg beheerst. Deze dien je nu nog extra te bestuderen. 
 

Stap 5: De laatste testen!


Maak nog een aantal testen om te checken of je alle zwakke punten hebt verbeterd! Des te meer examens je oefent, des te beter je voorbereid bent op het echte examen!