Logosmall
Logo

Aantal geslaagden auto theorie-examen

Het aantal geslaagden van het theorie-examen wordt jaarlijks bijgehouden door het CBR. Zij hebben elk jaar weer een jaarverslag waarin alles staat beschreven over het reilen en zeilen bij het CBR. Waaronder uiteraard ook de slagingspercentages en het aantal afgenomen examens.

De percentages verschillen niet veel als je het vergelijkt tussen de verschillende jaren. Het aantal geslaagden is elk jaar rond de 45%. Dus dat betekent dat 45% binnen een jaar slaagt voor het theorie-examen. Niet veel, toch?

De reden dat zo weinig mensen slagen voor het examen heeft alles te maken met voorbereiding. Niet dat het een examen is die met voorbereiding makkelijk te halen is, dat niet. Maar met een gedegen voorbereiding moet het zeker te doen zijn. Daarnaast zijn er op internet, bijvoorbeeld op deze site, genoeg examens te maken waardoor je voor jezelf kunt controleren of je al genoeg geleerd hebt om te slagen voor het examen.

Voor veel mensen is de onderschatting ook een groot knelpunt. Moet jij straks dit examen halen en denk jij ook "ach, dat haal ik wel!". Wij hopen het voor je dat het zo is! Maar het is toch zeker aan te raden om je alsnog goed voor te bereiden want niet veel mensen halen het door de avond van te voren te beginnen met leren.

De truc is namelijk om eerst de stof te leren en daarna veel examens te maken. Dit kost nou eenmaal tijd die je niet hebt als je de avond van te voren begint. Of het moet een hele lange avond worden... Maar dan ben je niet wakker en uitgeslapen op het tijdstip van het examen.

Dus wil je bij het percentage horen dat wel slaagt? Het percentage dat dus niet onnodig veel geld en tijd kwijt is aan het CBR? Het percentage dat kan zeggen: "Ik slaag in een keer!". Neem ons advies dan ter harte: begin op tijd en oefen met goede leermiddelen, niet met een oud theorieboek van je neefje.

Elk jaar moeten meer dan 220.000 mensen naar het CBR voor het auto theorie-examen. De slagingspercentages bij mensen die werken met onze verkeersleermiddelen is een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van onze examens, die erg lijken op het examen bij het CBR.