Logosmall
Logo

Kosten auto theorie-examen

Vraag je je af hoe duur het is om theorie-examen te doen bij het CBR? Lees dan dit artikel eens door. Wij hebben namelijk alle prijzen overzichtelijk onder elkaar gezet zodat jij weet hoeveel je moet betalen als je je theorie-examen bij het CBR wil doen.

Kosten 'normaal' theorie-examen

Wil je zonder extra begeleiding een examen maken? Dan betaal je € 28,55 per examen. Haal je het niet en moet je het opnieuw maken? Dan blijft de prijs hetzelfde, namelijk € 28,55. Het is dus niet goedkoop om te zakken voor het examen. Want niet alleen betaal je dan minstens twee keer € 28,55. Ook moet je dan minstens twee keer heen en weer naar de examenlocatie en ben je veel tijd kwijt aan het leren en het maken van het examen. Ook loopt je hele rijopleiding vertraging op als je nog niet kunt afrijden omdat je je theorie-examen nog niet gehaald hebt.

Het is dus al met al zeker een voordeel als je in een keer slaagt. Neem eens een kijkje bij onze tips om te zien of je daar nog wat aan hebt. En probeer natuurlijk altijd goed te oefenen!

Kosten 'speciaal' theorie-examen

Onder de speciale theorie-examens bedoelen wij theorie-examens waarbij de examinant extra tijd of begeleiding nodig heeft. Daarnaast kan het ook gelden voor mensen die het examen niet in het Nederlands maar in een vreemde taal willen maken. Voor elke speciaal examen worden extra kosten in rekening gebracht. Hierbij geldt dus al helemaal dat het aan te raden is om het examen in een keer te halen, want deze speciale examens zijn nog duurder dan het normale examen.

  • Engels auto theorie-examen: € 34,05
  • Individueel theorie-examen € 85,-

Uitleg individueel examen

Wij hebben een speciaal artikel gewijdt aan het verschil over het individuele examen en het klassikale examen en het verschil daartussen. Neem een kijkje op DEZE pagina voor meer informatie.

Kun je niet komen op het tijdstip van het theorie-examen?

Oei, dan ben je in veel gevallen je geld kwijt en moet je een nieuwe datum inplannen. Er zijn slechts drie redenen die het CBR goed genoeg acht om je je geld terug te geven.

Overleden familielid

Is er iemand binnen je familie overleden? Dan hoef je uiteraard niet je examen te maken bij het CBR. Ook kun je dan je geld terugkrijgen van het CBR.

Militaire dienst

Als je als militair uitgezonden wordt rond de tijd van je examen, heb je ook een geldige reden om het examen te cancelen en krijg je ook je geld teruggestort van het CBR.

Medische rendenen

Zijn er medische redenen die ervoor zorgen dat je niet naar het CBR kan komen om het examen te maken? Dan mag je het examen afzeggen en krijg je je geld terug.

Een andere reden om het af te zeggen?

Elke reden die jij hebt om af te zeggen die niet in bovenstaande categorieen valt, is onvoldoende reden om jou je geld terug te geven. Neem nou als voorbeeld dat je te laat van huis bent weggegaan en je niet op tijd aankomt bij het CBR. Dat is dan helaas je eigen schuld. Je bent in dat geval je geld kwijt en moet een nieuwe afspraak inplannen.