Logosmall
Logo

Theorie-examen doen bij het CBR

Het doen van je theorie examen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Bij het CBR kun je in verschillende steden het theorie examen afleggen. Zo is er dus altijd een examenlocatie bij jou in de buurt waardoor je niet het hele land hoeft af te reizen om examen te doen. Maar het examen zelf, hoe gaat het dat dan in zijn werk? Dat lees je in dit artikel.

Het examencentrum

Je meldt je bij de receptie van het examencentrum waar je opgaat voor het examen. Het is heel belangrijk om op tijd te komen! Als je te laat bent, mag je geen examen doen. Zorg dus dat je minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent op het examencentrum. Wij adviseren zelfs om een half uur van te voren aanwezig te zijn. Dit voorkomt namelijk een hoop stress. Want je kan ook vertraging op lopen door files/openbaar vervoer. En het zou zonde zijn om te laat te komen want dat kost je alleen maar tijd omdat je later weer naar een examencentrum toe moet en het kost je geld omdat je je geld niet terug krijgt. En dit had je dan beter aan iets anders uit kunnen geven!

Zorg dat je al je spullen bij je hebt bij het examencentrum zoals je identiteitsbewijs! Zonder ID mag je geen examen maken en kun je direct weer rechtsomkeert maken. Leg je ID dus klaar zodat je hem niet vergeet.

Bij binnenkomst wordt je ID gecontroleerd en krijg je een tafelnummer. Dit is het nummer van de tafel waaraan je in het examenlokaal plaatsneemt. Het theorie examen duurt zo'n 45 minuten en je krijgt eerst een uitleg van een CBR medewerker.

Al je apparatuur zoals telefoons moet je in een locker leggen en mag je niet mee naar binnen nemen. Dit doet het CBR om afkijken te voorkomen.

Na afloop van het theorie-examen krijg je direct de uitslag. Je hoeft hier dus niet lang in spanning op te wachten! Je weet binnen een uur na afloop of je bent gezakt of geslaagd.

Zorg voor een gedegen voorbereiding

Dat is misschien nog wel belangrijker dan alles: zorg dat je je goed voorbereid hebt als je naar het examencentrum gaat. Een goede mix van leren en het trainen met examens is de beste manier om je slagingskans te verhogen. Op deze website vind je diverse oefenmaterialen waarmee jij je kunt voorbereiden. Succes met je examen!